Prettige, Goede en Betaalbare zorg

Prettige zorg

Een vaste assistent: persoonlijk, meer tijd, aandacht en altijd dichtbij

Goede zorg

Gekwalificeerd assistent , passend bij wie U bent

Betaalbare zorg

Uw zorg kan 100% vergoed worden met Uw PVB / PAB van VAPH.

Zuster in Huis: uw persoonlijke assistent in huis

Globaal gezien biedt Zuster in Huis een 24 uurs zorg die de reguliere zorgverlening niet kan bieden. Zuster in Huis zoekt verzorgenden in Zuid- en Oost-Europa en zoekt daarvoor de geschikte ‘partner’ hier bij ons die nood heeft aan extra zorg. Het gaat zeker niet om verpleegkundigen. Het gaat bijvoorbeeld om zorgverstrekkers die aan de slag gaan bij mensen met Alzheimer, mensen die lijden aan multiple sclerose of ouderen die gewoon door ouderdom niet meer goed uit de voeten kunnen.

De assistenten van Zuster in Huis zorgen voor een persoonlijke begeleiding,. “Zo kunnen mensen die eigenlijk naar een verpleeginstelling zouden moeten toch gewoon thuis blijven in hun eigen vertrouwde omgeving”, vertelt de mede-eigenares van Zuster in Huis in Nederland, Yolanda Oeij. “Zeker wanneer er nog sprake is van een partner of een gezin is dat belangrijk.
Wij staan onze ‘klanten’ bij op de vaste zorgmomenten zoals het opstaan, de medicatie innemen, maar net zo goed op de momenten dat er bijvoorbeeld een ongelukje gebeurt bij het naar het toilet gaan. Eventueel kunnen onze assistenten ook mee op stap gaan naar de winkel of zelfs een koffietje gaan drinken.

Zuster in Huis, dat sinds 2010 actief is in Nederland en nu ook in België, maakt wel de afspraak dat de assistent een tot twee dagen in de week vrij is. Tijdens die dag(en) nemen – in afspraak – familie en vrienden weer even de taak over. Dan zijn zij weer even de mantelzorger van dienst.
Dat Zuster In Huis meer dan capabele zorgverleners in Hongarije, Spanje of Polen haalt is een bewuste keuze. “Er zijn in België en Nederland wel mensen die in de zorgwereld actief zijn, maar een 24 uurszorg is toch weer iets speciaals. Hier hebben assistenten dikwijls ook nog hun eigen gezinsleven waardoor dat moeilijker ligt. Assistenten uit die landen verdienen dikwijls ook minder en komen graag naar hier. Maar ze doen uitstekend werk. Soms gaan ze even terug naar huis, maar bij hun terugkomst proberen we ze zoveel mogelijk in te zetten in vertrouwde omgevingen. Dat schept ook een band tussen assistent en zorgbehoevende.

Bron : nederlandsdagblad

Hoe werkt Zuster in Huis?

Voor wie is Zuster in Huis?

(Zuster in Huis Nederland)

De persoonlijke assistent kan vanaf nu 100% ingebracht worden met uw budget van VAPH.