De volhouder wint” luidt het gezegde en voor Zuster in Huis is dat gezegde begin dit jaar echt wel van toepassing.

Vicky Vanherle trok in oktober 2017 haar ‘stoute’ schoenen aan en knoopte een gesprek aan het met kabinet van minister van Welzijn Jo Van Deurzen (CD&V). Het ging dan over de inbreng in VAPH en een budget voor ouderenzorg.

Het eerste dossier dat Vicky op tafel legde was de vraag om alles voor honderd procent te kunnen inbrengen voor zorgvragers die een budget hebben van het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap (VAPH). “We zijn enorm tevreden dat we kunnen melden dat we een akkoord hebben bereikt”, vertelt Vicky Vanherle. “Onze klanten zullen voortaan alles voor de volle honderd procent kunnen inbrengen in de kostenstaat. Dat is voor onze klanten toch een enorm verschil. Vroeger was het maar 75 procent, maar nu dus alles. Dat betekent toch snel enkele honderden euro’s verschil. We zijn enorm tevreden dat het uiteindelijk zo snel in orde is kunnen komen, want de eerste gesprekken dateren nog maar van oktober vorig jaar.

Maar dat betekent niet dat Zuster in Huis op haar lauweren gaat rusten. Er worden momenteel nog verdere gesprekken gevoerd om nog vrijstelling van btw te krijgen. Dat wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Betaalbare zorg

Uw zorg kan 100% vergoed worden met uw PVB/PAB van VAPH.