Prettige, Goede en Betaalbare zorg

Prettige zorg

Een vaste assistent: persoonlijk, meer tijd, aandacht en altijd dichtbij

Goede zorg

Gekwalificeerd assistent , passend bij wie U bent

Betaalbare zorg

Uw zorg kan 100% vergoed worden met Uw PVB / PAB van VAPH.

24 uurs thuiszorg Dementie

België telt op dit moment 172.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen. In 2050 zullen 350.000 mensen lijden aan dementie. Ook op jongere leeftijd kunnen mensen dementie krijgen. Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is.

” Als echtgenote of echtgenoot, wordt het te zwaar om het dagelijkse leven te combineren met de zorg, aandacht en structuur die hij of zij nodig heeft. De aandacht die de man of vrouw vraagt en nodig heeft kan hij of zij niet in zijn of haar eentje geven en dat is moeilijk om te zien en te accepteren. “

Patiënten met dementie en in het bijzonder Alzheimer hebben over het algemeen veel structuur, toezicht en ondersteuning nodig in de dagelijkse activiteiten. In het begin van de ziekte komen voornamelijk geheugenstoornissen voor. In een later stadium van de ziekte krijgt de zorgvrager problemen met denken en taal. Ook kan de zorgvrager te maken krijgen met veranderingen in karakter en gedrag.

Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven: de zorgvrager wordt meer afhankelijk van de hulp van anderen en de dagelijkse handelingen worden steeds moeilijker.  Een persoonlijke assistent zorgt vaak voor een verbetering van de gezondheid en de kwaliteit van leven voor zowel de zorgvrager als zijn/haar familieleden.
De 1-op-1 aandacht, goede zorg en constante begeleiding die een Alzheimer-patiënt nodig heeft, maken het mogelijk dat de zorgvrager in een vertrouwde omgeving kan blijven wonen die al aan voldoende verandering onderhevig is.

Hoe werkt Zuster in Huis?

Voor wie is Zuster in Huis?

(Zuster in Huis Nederland)

Kunnen wij u helpen?

Neem dan contact met ons op en wij staan graag voor u klaar!